Translate

dijous, 18 de desembre del 2014

Bones festes Nadalenques


Molt bones festes Nadalenques per tot hom.
Aquestos dies, la gent fa cues, no a les botigues per comprar, si mes no a la casa de Loteries.Es l'atzar el que busque el mon.
El caprici de la deessa fortuna , ens porta a mirar amb desig els aparadors de les botigues, el cotxe del veí, els vells hàbits que ja no podem realitzar.
La rodona de la fortuna no mes en marca a un i mai som nosaltres.
























Un cop passat el dia 22 i després de mirar "la pedrea", on tampoc hem estat agraciats, mirem espantats el que ens hem gastat en Loteria.
El 25 i 26 tenim invitats a casa. Tols els fills, els gendres, la padrina, els nets ...Un tip d'àpats abundants, un obrir regals amb delit , una grapada de mitjons, mocadors i una botella de JB.
després arriba el 27 i 28, tots han marxat i tot queda igual..


El mon a quedat igual o pitjor.Tots passen pel voltant i ens miren, sols, deixats, sense possibilitats de millorar en el futur.Sols amb permís de viure i continuar pagant.. a l'estat , al banc, a la botiguera que ens va fiar.Ja no tenim paga extra.
I tornem a pensar en el menjar, en sobres que ens tocaran en dies venidors. I també ja que parlem de diners pensem espantats amb la Visa.La que vindrà el dia 1 i que tindrem que pagar a terminis.
PUAG!!!... merda de festes...

dilluns, 1 de desembre del 2014

Els poders


Els Reis, els Bisbes , el que es el mateix el poder polític i el religiós anaven a la grenya per veure qui manava més .
 Els construccions, els campanars, les torres, servien també per evidenciar segons la seva alçada qui manava més.
Avui el poder religiós a minvat una mica i el polític s'ha partir en trossos que disputen entre ells(abans el Rei els tenia tots). Poder Legislatiu, per fer les lleis, Poder Executiu per portar-les a terme i Poder Judicial per obligar al ciutadà.
Al marge han sortit altres poders també importants. Els Lobbys, poders econòmics grans que han augmentat amb l'economia global. La premsa, que crea opinions i formes de pensar el la gent i per tant el vot útil. I últimament la gent, que s'organitza de manera autònoma i està creant amb assemblees d'opinió.
També prenen forma els edificis de les grans multinacionals, aixi com la premsa, tots ells amb grans gratacels.
i hom preguntarà: i la gent? i les Assemblees? quin edifici tenen?
  l'edifici s'ha fet transversal, no alt , si  mes no ample, es el carrer. la gent pren el carrer com a resposta als altres poders avui ineficaços.