Translate

dilluns, 31 de desembre del 2012

L'home dels Nassos,

Com es tradició, aquesta nit i tot aquest matí ha sortit al carrer l'home dels nassos.

Diu que es passeja pel carrer major i rodalies duran tot el dia l'home dels nassos. Té tants nassos com dies té l'any.

Recordeu i die-ho a la mainada. Les tradicions cal preservar-les.


Bon Any

dijous, 27 de desembre del 2012

Formato 2x5








El formato 2x5  . los numeros de la seccion Aurea son 1,1,2,3,5,8,13,21 etc Cada uno se forma de la suma de los 2 anteriores.   El formato en fotografia se usan primordialmente 2 de seguidos de dicha serie:  1x1, 2x3, 5x8, 8x13 etc.
  En dichas proporciones priman las reglas de los 3/4, diagonales, no colocacion central del objeto etc.las reglas de oro de la fotografia.
  Si nos saltamos uno de los numeros y cogemos 2x5 3x8 etc formamos unas imagenes de caracteristicas diferentes. En cinemascope se uso el 1x2.3 1x2.5 incluso el 1x.2.55. Se creaban unas imagenes envolventes con mas protagonismo lateral eran las imagenes panoramicas.
  En fotografia i esto es opinion personal, creo que este formato nos pernite colocar un personaje central, por la accion envolvente del formato, pierden valor las diagonales puras, ganando protagonismo las lineas de fugas y diagonales intermedias.Mejoran si colocamos puntos de fuga en los 3/4.
  Tenemos que recordar que los sensores son 2x3  por lo que debemos usar el recorte (aunque al usar el disparador podamos preveer el recorte) Es obligado usar distancias focales cortas inferiores a 50mm y tener en cuenta las aberraciones que se forman en los extremos.No obstante se crean unas imagenes especeiales , agradables a la vista y fuera del uso comun en fotografia.
  Aqui teneis unos ejemplos para poder decidir cuando usar este formato.

dilluns, 24 de desembre del 2012

Temps de dimonis






 Arriba el Nadal i es representa els Pastorets, obra tradicional catalana que fa que els infants no tinguin por a aquests dimonis que son enganyats per els pastors.
Que les calderes del Pere Botero siguin un joc i que distreguin tan als grans com a la mainada.
 Aquest any que ha fet un temps de dimonis, de pors de incerteses, de retallades en sous, sanitat, serveis socials, s'acabi i vingui de nou l'angel custodi i ens acompanyi tot l'any 2013 i el reste d'anys.
No s'acaba el mon, i ens cal que la sort
ens acompanyi d'ara en endavant.
Bones festes a tots i Bona entrada d'Any.

divendres, 21 de desembre del 2012

Font a Tiurana




Tiurana era un poble que el darrer pantà va inundar. Totes les cases van ser enderrocades, per tal que si baixés el nivell de l'aigua no sortisin a la superfície.
No obstant el poble es va traslladar a un altre endret. la nova Tiurana, té les cases noves, i una plaça amb una font que brolle aigua tot l'any, entre les pedres de les escultures.Surt l'aigua com si volgués  inundar el poble. un record dels vells temps que perpetuaran la memòria de tots.

dilluns, 17 de desembre del 2012

Platja d'hivern




Tenim sempre l'idea que els colors son cosa de l'estiu, que a l'hivern la Blanca Neu, El Gris Cel, la Foscor de la Nit irrompen a la nostra vida i ens deixen el cos trist, perdem la color de la pell, i la tristor regna a tot arreu.
     Tal vegada aquestes fotos, en blanc i negre ens poden fer veure, textures, matisos, que tot lo blanc no es blanc, que tot el negre no es negre, que el gris també té color . I tor recordant l'estiu gaudirem de les ombres, cels negres clars i dels blancs foscos. Nosaltres mateixos també som un gris mig, un gris fotogràfic.

divendres, 14 de desembre del 2012

Balanç de Blancs i Automatismes de Camara RAW

Foto penjada original com a imatge de Barna Nit.
l'imatge va ser penjada tal con es va fer per la camera (jpg). per tal de visionar la mateixa (estil, composició etc).
Si l'imatge la obro amb camera RAW de Photoshop, els primers paràmetres que diu es que el Balanç de Blanc es el de ta toma i tinc la possibilitat de clicar un Balanç automàtic o un altre personatitzat. Solament clicant l'automatic obtinc la foto 2.
Si a més clico una medi cio automàtica del reste de paràmetres s'obté la imatge 3.
Resultats diferents? Si.
Millors uns que altres, totalment opinables, com tot en fotografia.
Segurament si s'en fan uns de personalitzats serien per el que els fa millors.
A títol d'exemple pers els amics i companys de Classe de Fotografia.



dimecres, 12 de desembre del 2012

No sabem expresar-nos


Els pensaments humans son complexes, la cara ens diu una cosa, el cos una altra i el cap una altra.
Quan un parla o escriu inclús si fotografia , ens vol dir una cosa i de vegades (la immensa majoria) no es rebi el missatge que es volia trametre, s' en rebi un altre. Es el joc dels disbarats, que jugabem de petits, un diu una cosa rapida , la repeteix a l'altre i així succesivament al final no s' assembla a la realitat.
Avui, de grans ens passa el mateix. . Un pensament al traduir-lo amb paraules es deu de reduir els conceptes i realment diem altra cosa. El mateix passa al rebre-ho , i afegim les nostres realitats i rebem realment una altra cosa, afegint les actituds, els gestos que de vegades son contradic toris.
Realment som mascares, sense poder expressar de veritat el que som i sentim, reflexes de realitats interiors, ombres de éssers vius que ens deia Plató a la cova de l'existencia.
Tal vegada en un altre mon, una altra realitat el ser, el dir, el veure sigui una sola realitat i ens ajudi a comprendre millor als altres.

dilluns, 10 de desembre del 2012

Trastes Vells.



 Les velles maquines, que encara funcionen, retirades, als calaixos dels trastos vells, a les estanteries dels antiquaris, als museus i com no als objectes perduts , que ningú els vol.
 Així es senten els retirats, els jubilats, els que es queden sense la seva feina, aquella feina que era productiva però que ara ja no ho es. Estan obsolets.
 Com les nines que ja no serveixen per jugar, que hom les té a les vitrines, totes maques, pimpollades i que no tenen nens ni nenes per jugar. No sé si tenen la cara contenta o trista. No veu les rialles, no veu els jocs, tan sols un nostàlgic la vol comprar.
  Volem el modern, lo digital, els botons, les pantalles de plasma i els ordenadors. Es l'era de les maquines.
  Però encara per alguns la foto no son los movils, no son els ordenadors ni les tablets, no son els dissenys ni els retocs constants.
L'art pot ser efímer però encara veus gent carregada amb tot, per fer una bona foto, encara que després es pengi, es regali o s'oblidi com no dintre dels dics durs de l'ordinador.

divendres, 7 de desembre del 2012

El arte de lo simple.

 Que es? una cerradura en la piedra?
Si.
El arte de lo simple es abrir los ojos y mirar.
tal vez tengamos en nuestro interior la llave que que nos abrirá a lo desconocido, lo profundo y veamos desde nuestro interior, cosas , pensamientos, seres intangibles que se mezclan en nuestro mundo y nuestro tiempo con nuestro ser, nuestra esencia.
 El Seis, un nueve del revés, los numeros y su simbologia está en nuestro interior desde nuestros ancestros:
Uno. El sol, Dios Padre.
666 el maligno,
Los numeros primos
El numero PI
La sucesion de numeros, 1.3.5.8.13.21....
Más sucesiones. 1, 1.4, 2, 2.8, 4, 5.6, 8, ...
El arte se transforma en numeros que es necesario conocer.
La pintura se transforma en Fotografia.

 Sombras, objetos y detalles que nos informan de nuetro pasado y que sin duda nos llevaran a nuestro futuro inmediato. Miremos a nuestro alrededor. Y tal vez con esfuerzo constante y a traves de nuestro interior veamos luz a traves del tunel que nos hará mas sabios.
 Seamos observadores de nuestro entorno y desde la atalaya del conocimiento miremos a los demas seres y objetos, como otros elementos de nuestro entorno nos observan y analizan nuestra forma de ser.
Sé prudente, nos observan.